Omdat het altijd beter kan

Marnecs Management helpt organisaties om te bepalen hoe het beter kan en helpt om daar krachtig uitvoering aan te geven. Wij hebben ervaring in vrijwel iedere branche zoals de landbouw/agro sector, handel en transport, dienstverlening, horeca, detailhandel en bij maak-bedrijven.

 

Advies & Management

Marnecs Management BV adviseert en begeleidt bij veranderingsprocessen. Naast inhoudelijk advies bieden wij coaching en begeleiding van individuele managers of groepen van multidisciplinaire managers. Opdrachten worden uitsluitend uitgevoerd door ervaren directeuren, managers en consultants.

Marnecs Management BV levert tijdelijk externe interim- en projectmanagers in situaties waarin een leidinggevende in een bedrijf of organisatie door omstandigheden niet beschikbaar is of ondersteuning nodig heeft. Dit kan, onder andere, zijn als:

  • Overbruggingsmanager. Gericht op de continuïteit van de bestaande lijnfuncties.
  • Veranderingsmanager. Gericht op continuïteit en verbeteringen.
  • Projectmanager. Voor de aansturing van opdrachten met een duidelijk begin en einde.

De inzet kan variëren van hogere kaderfuncties tot en met de directiefuncties binnen verschillende branches. Zie je liever een permanente invulling van deze functies? Ook hierbij kunnen wij je helpen (zie Executive Search).

 

Advies voor MKB-ondernemers

Het MKB-team van Marnecs Management bestaat uit ervaren bedrijfsadviseurs en is 17 jaar actief in het Midden- en Kleinbedrijf. Marnecs Management kan de ondernemer coachen en begeleiden, helpen verkoopgericht te zijn, creatief, commercieel en realistisch. Maar ook bieden wij hulp bij haalbaarheidsonderzoeken, met verkoopplannen, bedrijfsstrategieën, bij het opstarten van een onderneming of met verbeteringen in de bedrijfsvoering.

Marnecs management heeft ruim 700 MKB bedrijven beoordeeld op kredietwaardigheid.

Meer dan 100 ondernemers hebben wij geholpen vooraf aan de start.
Meer dan 2.000 MKB ondernemers zijn door ons begeleid in verband met aflossen van hun lening.
Onze ervaring hebben wij opgedaan in vrijwel elke branche: productiebedrijven, binnenvaart, agrarisch, dienstverlening, bouw, horeca, zorg.
Wij hebben gewerkt met mensen uit talloze culturen (Nederland, UK en landen in Afrika en het Midden-Oosten).

 

 

Veel voorkomende vragen waar wij organisaties mee helpen

Hogere verkoopresultaten, meer omzet en meer winst

Veel ondernemers lopen rond met het gevoel dat er meer verkoopresultaat mogelijk moet zijn. Maar waar vind ik die nieuwe klanten en hoe bereik ik ze? Hoe zorg ik dat ik meer omzet haal uit mijn bestaande klanten?  En hoe ga ik om met mijn sales die zijn targets niet haalt? Dit zijn vragen die wij vaak horen van klanten. Wij helpen met het aanscherpen van de salesstrategie maar kunnen ook meekijken naar de juiste (tijdelijke) mensen om uw sales op een hoger plan te brengen en betere resultaten te boeken.

Structureel hoger rendement

Wij kijken niet alleen naar een hogere omzet maar ook naar de bedrijfsprocessen die na de order gaan spelen. Om te voorkomen dat door een grote order operationele risico’s ontstaan omdat het bedrijf de opdracht niet goed aankan. Menig bedrijf is hierop in de problemen gekomen. Met onze logistieke achtergrond helpen wij bedrijven om de bedrijfsvoering gestructureerd in te richten met als doel om het gewoon beter te doen.

Bedrijfsgroei, continuïteit en gezonde investeringen

Bij de groei van het bedrijf lopen ondernemers tegen vele risico’s aan. Het aangaan van investeringen en afsluiten van grote contracten bezorgt menig ondernemer slapeloze nachten. Je moet als ondernemer vaak investeringen doen terwijl niet zeker is of de verwachte orders wel door zullen gaan. De markt is grillig, de concurrentie is groot en er is niet veel nodig om in de rode cijfers te belanden. De accountant kan meedenken over de cijfers maar kijkt daarbij vooral ‘achteruit’ naar de cijfers uit het afgelopen jaar. Voor strategisch meedenken heb je iemand nodig die de cijfers snapt en zelf met zijn voeten in de modder heeft gestaan. Iemand die het spel van ondernemen begrijpt.

Verkoop van het bedrijf

Na jarenlang het bedrijf geleid te hebben komt het moment dat je als ondernemer na gaat denken over de verkoop. Hoe wil ik verder en wanneer verkoop ik mijn bedrijf? En hoe ga ik mijn overdrachten en opvolging regelen?  Er zijn veel bureaus die de financiële kant van de verkoop voor jou uit handen kunnen nemen. Maar vaak speelt er nog zoveel meer. Het is dan prettig om met een onafhankelijke adviseur te kunnen praten die zelf ook een achtergrond als ondernemer heeft.  Om samen met jou naar het bedrijf te kijken en de mogelijkheden in kaart te brengen, een plan te maken, te praten over jouw toekomstbeeld.