Tjeerd de Haan, oprichter en DGA van Marnecs Management heeft jarenlange ervaring als ondernemer. Twee bedrijven, Marnecs Management en StarKing, zijn succesvol vanuit het niets opgebouwd. StarKing BV is een kleinschalige fokkerij voor Friese paarden. Met eigen paarden en eigen huisvesting. Het bedrijf stond  tweemaal op de jaarlijkse lijst van 10 beste fokkerijen ter wereld.

Ondernemers DNA van huis uit meegekregen

Ik ben één van de zeven kinderen van ouders die een klein bedrijf hadden. Vanaf mijn 10e jaar heb ik als vanzelf veel verantwoordelijkheid naar mij toe getrokken. Toen ik 11 jaar was heb ik bijvoorbeeld vrijwel geheel zelfstandig een schuur gebouwd voor de stalling van machines. Bij alle kinderen is het ondernemerschap in ons DNA gaan zitten. Zelf heb ik een managementbureau en een Friese paardenfokkerij.

Werkervaring

Op mijn 19e jaar Officier bij de Koninklijke Luchtmacht in Duitsland leidinggevend aan een team van 40 specialisten Geleidewapens NIKE. Na 6 jaar Duitsland ruim 3 jaar als docent gewerkt in Zwolle, binnen 3 jaar in een stuk of vijf vakken. Daarna was ik vanuit Amsterdam 13 jaar lang actief in verschillende functies in de software industrie. Sinds 1998 heb ik mijn eigen bedrijf Marnecs Management. Ik ben geschoold in management, economie, logistiek en informatie technologie.

Wat typeert mij?

Ik wil de wereld een beetje mooier maken, ik zoek graag uit hoe het zit en los het op. Daarbij zoek ik altijd naar de positieve dingen, acteer heel vaak op een andere manier dan iemand het gewend is. Ik heb een hekel aan dingen die er niet toe doen en ik zie altijd mogelijkheden en potentie c.q. ik zoek de kansen op. In al mijn opdrachten zet ik in op een optimale samenwerking met mensen uit verschillende disciplines en achtergrond. Zowel bij internationale bedrijven, ministeries als bij MKB-bedrijven blijkt dat samenwerking meer levert dan de som van individuele inzetten.

Privé

Ik ben cultureel ook actief. Onder meer medeoprichter en muzikant bij Brassband Greidebrass.