Als de zaken stagneren …

Processen in organisaties kun je vergelijken met waterwegen. Rivieren kronkelen, zoeken hun eigen weg en zijn niet altijd beheersbaar. Jouw organisatie is ook continu onderhevig aan veranderingen. Jouw einddoel staat je helder voor ogen maar de stroom wijzigt voortdurend.

Ondernemers en managers in het MKB hebben vaak vele bordjes in de lucht te houden om de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen en om winstgevend te blijven. De agenda is alle dagen overvol. En er is vaak te weinig tijd om nieuwe ontwikkelingen te bedenken en te realiseren

Als je de bedding beter inricht is de stroom beter beheersbaar en bereik je makkelijker de doelen. Als de processen op orde zijn, de juiste informatie aanwezig is om goed te kunnen sturen en medewerkers gemotiveerd hun werk doen, volgt de winst bijna vanzelf.

De rivier de Marne past zich steeds aan om haar einddoel, de zee, te blijven bereiken. Hiervoor zal zij haar bedding moeten verleggen, buiten haar bestaande oevers moeten treden, obstakels moeten omzeilen of soms zelfs “afbreken”. Hierdoor verandert zij soms in een kolkende en bruisende watermassa, soms in een kabbelende beek.

Marnecs (Marnecs Management BV) begint dan ook niet toevallig met “Marne”.  Herkent je de “Marne” in jouw organisatie, kijk dan bij de oplossingen die wij jou als Marnecs Management bieden.