Bij een rekencentrum van de overheid was er sprake van een mismatch. De zittende manager vertrok terwijl de nieuwe manager zijn management development traject nog niet had afgerond. Daarbij is persoonlijke dienstverlening van de medewerkers van het rekencentrum de pioniersfase ontgroeit maar moet nog worden verbeterd.

Het relatief jonge rekencentrum is verantwoordelijk voor de computer- en netwerkinfrastructuur. De medewerkers faciliteren de teams die gegevens ontvangen en verwerken over de agrarische wet- en regelgeving. Het rekencentrum speelt een belangrijke rol in de technologische innovatieve processen.

Een tijdelijk manager van Marnecs heeft van het rekencentrum de operationele verantwoordelijkheid en vervult een coachende rol in de ontwikkeling van de beoogde interne manager. Hij brengt de dienstverlening op een hoger niveau brengen en coördineert de invoering van nieuwe (duurzame) technologie.

Aanpak

  • Voor het verhogen van de dienstverlening wordt structuur aangebracht binnen de verschillende werkzaamheden.
  • De taken en rollen voor innovaties, onderhoud en beheer zijn aangepast zodat een meer wendbare organisatie ontstaat.
  • De commerciële verkooptraining voor de medewerkers voor het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening was leerzaam maar werd ook als zeer bijzonder ervaren.

Resultaat

Na de interimperiode heeft de beoogde eigen manager de taken overgenomen, met in zijn rugzak verschillende tips uit de praktijk en een verbeterde afdeling.